iyimi boyle bilgi sitesi

Her Derde Deva Yiyecekler

Sağlık 15 Aralık 2018
Her Derde Deva Yiyecekler

Çevremizdeki sağlıksız besinlerden biraz kurtulup, sağlıklı besinlere yönelmemiz gerekiyor. Her derde deva bu yiyecekler vücudumuzun sağlığı için çok gerekli. Arabanın yakıtı benzin ise, vücudumuzun yakıtı da su ve yiyeceklerdir. Siz arabanıza kalitesiz benzin alırsanız arabanın performansı düşer ve arıza yapmaya başlar. Vücudumuzda bu örneğe benzer şekilde sağlıksız gıdalarla beslenirse bir süre sonra güç kaybedecek ve hastalıklara maruz kalacaktır. Bu yüzden beslenme çok önemlidir.

Vücudumuz İçin Her Derde Deva Yiyecekler

Brüksel lahanası: Birçoğumuzun bırakın yemeyi, adını bile duymadığı bu mucizevi sebze, doğru şekilde pişirilirse iyi bir demir kaynağıdır. Günlük K ve C vitamini gereksinmesinin yüzde 100’ünü karşılayabilen bir besindir. Vücudumuzun omega-3 gereksinmesinin de yüzde 10’unu karşılayarak antioksidan etki gösterir.

Ceviz: En iyi besinlerden biri de şüphesiz cevizdir. Ceviz besinsel olarak önemli yağ asitleri ve protein içerir. Ceviz tüketimi kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kalp sağlığı için çok önemlidir. Cevizdeki L-arginin kan damarlarının iç tarafının pürüzsüz ve düzgün olmasını sağlayarak kan-damar sisteminin rahatlamasını sağlar. Cevizdeki fitosteroller ise kalın bağırsak, göğüs ve prostat kanseri gibi kanser türlerinden korunmanızı sağlar. Ceviz ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir.

Karnabahar: Mükemmel bir sebze olan karnabahar, k vitamini, protein, tiamin, riboflavin, niasin, magnezyum, fosfor, lif, vitamin B6 vitamini, folat ve pantotenik asit için çok iyi bir kaynaktır. 1 porsiyon karnabahar günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 77’sini tek başına karşılayabilmektedir.

Lahana: Vücudumuzdaki bütün fizyolojik sistemlerin düzenli işlevlerini yerine getirmesi için çok gerekli bir sebzedir. Lahana, C vitamini bakımından da zengin bir besindir.

Nar: Antioksidan denilince ilk akla gelen meyvelerden biri olan nar, yüzyıllardan beri kullanılan en faydalı meyvedir. Doğal bir antioksidan olarak 1 orta boy nar vücudun günlük ihtiyacı olan C vitamininin yüzde 25’ten fazlasını karşılar.

Pırasa: Birçoğumuzun pek sevmediği pırasa, soğan ve sarımsak gibi vitamin, mineral ve fitokimyasal bileşikleri içermektedir. Bu içerik sayesinde de sağılık üzerine önemli etkileri vardır. Soğuk algınlığı, öksürük, grip, nezle, bronşit ve balgam gibi rahatsızlıkların önlenmesine yardım eder.

Sarımsak: Güçlü bir antibiyotik olması nedeniyle birçok hastalığa iyi gelmektedir. Bunun yanı sıra cilt sağlığı içinde çok faydalıdır. Sarımsak ile yapılan yemeklerin cinsel güce olumlu etkileri vardır. Diş ağrılarında, yüz temizliğinde, kulak ağrılarında da etkilidir. Sarımsağı süt ile birlikte tüketiminde ağız kokusunu gidermesi sarımsağın faydaları arasında sayılabilir.

Soğan: Bu güzel sebzenin faydasını duymayan kalmamıştır. Soğan kükürt, lif, B ve C vitamini açısından zengin bir besin kaynağıdır. Soğan, demir ve tiamin de içerir. İçerdiği asitler özellikle bağırsak ve mide enfeksiyonlarına karşı etkilidir.

Turp: Tek başına vücudun birçok ihtiyacını karşılayabilir. Turp kökü iyi bir C vitamini kaynağı iken, turp yaprakları da fazla miktarda A, K vitamini ve folat içerir. Turp, bağışıklığı güçlendirir. Ayrıca bağırsakları temizleyip kabızlığı giderir, cilde tazelik verir.Turp stresi azaltır.

Not: Ayrıca bu konuda diğer yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

Soğan ve Sarımsak Sağlıktır

Gripten Koruyan Kırmızı Biber Çorbası

Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir

2018 yılının En Temiz Yiyecekleri

En Sağlıklı 50 Besin Listelendi

Vücudun En Çok İhtiyaç Duyduğu Yiyecekler

Sağlıklı Bir Hayatın Formülü

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.