iyimi boyle bilgi sitesi

Göğüs Estetiğinde En Çok Sorulanlar ve Cevapları

Göğüs Estetiğinde En Çok Sorulanlar ve Cevapları

Göğüs estetiği ile ilgili doğruları ve doğru bilinen yanlışları sizin için araştırdık. Göğüs estetiği operasyonları bayanların en çok mutlu olduğu operasyonların başında geliyor. Meme estetiğinde en çok merak edilen soruların cevabını sizlerle paylaşıyoruz.

Göğüs Estetiğinde En Çok Sorulan Sorular

Soru 1: Silikon ameliyatı olduktan sonra taktırdığım silikon patlar mı?

Cevap: Hayır. Silikon meme implantları patlamaz, sızdırmaz, hacim kaybetmez ve ömür boyu vücudunuzda durabilir. Günlük hayatınızdaki hiçbir faaliyet silikona zarar vermez. Ancak kesici, delici bir cisim batarsa silikon elbette patlayabilir.

Soru 2: Silikon taktırdım, çocuğumu emzirebilir miyim?

Cevap: Evet. Meme büyütme operasyonlarında, meme dokusuna, süt bezlerine, süt kanallarına herhangi bir zarar gelmez. Dolayısıyla ameliyat olanlar rahatlıkla doğum sonrası bebeklerini emzirebilir.

Soru 3: Göğüs estetiği operasyonlarında kullanılan silikon protez kadınlarda kansere yol açar mı?

Cevap: Hayır. Yapılan uzun soluklu bilimsel araştırmalara göre silikon implantın meme kanserine yol açmadığı yönünde, hatta silikon göğüs büyütme ameliyatı olmuş kadınlarda meme kanserine yakalanma sayısı normal durumlara göre daha düşük olduğu gözlenmiştir.

Soru 4: Göğüs estetik ameliyatları çok mu pahalıdır?

Cevap: Göğüs estetiğinde ücretler değişkenlik gösterir ama ortalama olarak 7000 – 9000 TL arasında bir fiyata operasyon yapılmaktadır.

Soru 5: Silikonlu göğüs doğal görünür mü?

Cevap: Evet. Eğer hastanın vücut ölçülerine uygun boyut, şekil, hacimde bir silikon tercih edilirse, silikon ameliyatı sonrasında oldukça doğal bir görünüm elde edebilmek mümkündür.

Soru 6: Göğüslerimin sarkıklığı silikonla düzelir mi?

Cevap: Kısmen evet, kısmen hayır. Normalde göğüs büyütme ameliyatı; göğüsleri hacimce küçük ama sarkık olmayan hastalara yapılan bir uygulamadır. Eğer hafif bir sarkma varsa bu durumda göğüs büyütme ameliyatı ile bir miktar göğüslerde dikleştirmede sağlanacaktır ancak bariz bir sarkıklık varsa bu durumda sadece silikon ameliyatı uygun olmaz, bu hastalarda mutlaka dikleştirme ameliyatı yapılması gerekmektedir. Arzu edilirse hem dikleştirme hem de silikon ile büyütme aynı anda yapılabilir.

Soru 7: Göğüs büyütme ameliyatı sonrasında çok ağrı olur mu?

Cevap: Hayır. Ameliyat sonrasında 2 gün kadar hafif ağrı olur.

Soru 8: Göğüs büyütme ameliyatı sonrasında hastanede kalmak mı gerekir?

Cevap: Hayır. Silikon ile göğüs büyütme operasyonları genel anestezi altında yapılır. Ameliyat ortalama 1-2 saat kadar sürer. Basit bir ameliyattır. Hasta ameliyattan 2 saat sonra hafif yemekler yiyebilir. Ameliyattan 3-4 saat sonra da rahatlıkla yürüyebilir. Dolayısıyla bu ameliyat sonrasında hastanede kalmaya gerek yoktur.

Soru 9: Göğüs operasyonlarında hangi anestezi yöntemi uygulanır ?

Cevap: Göğüse silikon takılması ameliyatında hastaya genel anestezi yöntemi uygulanır yani hasta tamamen uyutulur.

Soru 10: Silikon taktırdıktan sonra ilerleyen yıllarda tekrar yeniletmem gerekir mi?

Cevap: Hayır. Silikon protezler hayat boyu bozulma olmadan kalır. Yıllar içinde silikonda değil ama göğüslerde bir deformasyon meydana gelebilir. Yaşlanma, kilo alıp verme ve emzirme gibi durumlardan dolayı göğüslerde sarkma  meydana gelebilir. İşte bu durumlarda ameliyat olunacaksa genellikle dikleştirme operasyonuna ihtiyaç duyulur. Bu ameliyat sırasında arzu edildiği takdirde silikonlarda yenilenebilir. Ancak silikonlarda bir değişiklik oluşmamıştır. Eğer göğüsleriniz ameliyat öncesinde çok küçükse, genellikle kolay kolay bir daha ameliyata ihtiyacınız olmaz.

Not: Göğüs estetiği hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

Göğüs Estetiği Ameliyatı Nedir

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.