iyimi boyle bilgi sitesi

Kışın Sinekler Nereye Gider

İlginç Bilgiler 18 Haziran 2015
Kışın Sinekler Nereye Gider

Kışın sinekler nereye gider, Uludağ kayak merkezine kayak yapmaya gitmezler herhalde, ne yazık ki soğuk havalara dayanamadıkları için öbür tarafa giderler. Ölürler kısacası, siz hiç 10 yaşında bir sineğe rastladınız mı? valla ben rastlamadım. Ama ölmeden önce en iyi yaptıkları şey, yumurtalarını en uygun korunaklı yerlere bırakmaktır. Bu konuda gerçekten usta olduklarından, baharın gelmesi ile yeni genç sinekler annelerinin ve babalarının yolunda giderler ve bizi afiyetle ısırmaya devam ederler. Bu kısır döngü yıllar boyunca devam etmiştir. Sinekler sıcak ortamları çok severler, zaten yapı olarak da soğuğa dayanaklı değillerdir. Örneğin sinekler evinizin kapısında beklerler, şu kapı açılsın da içeri gireyim diye, bunun 2 sebebi vardır. Birincisi ev ortamında daha rahat yiyecek bir şeyler bulabilirler ama asıl sebep ikinci sebeptir, Havanın kararınca soğuyacağını bilirler ve bir an önce gece olmadan sığınacak bir ev ararlar kendilerine. Ne yapsın hayvan üşüyor bize sığınmak istiyor, biz ne yapıyoruz sinek öldüreceği ile üzerine var gücümüzle vurup onları duvara yapıştırıyoruz.

Sinekler Hakkında Bilmediklerimiz;

Aslında mükemmel canlılardır, bir sinek saniyede 500 kere kanat çırpma yeteneğine sahiptir, bu müthiş bir hızdır. Uçma konusunda bir yaratılış harikasıdır.

sineklerMikroskop altında bir sineği incelediğinizde mükemmel bir canlıyı gözlemlersiniz. Özellikle gözleri en büyük özelliğidir, sineğin binlerce merceği olan gözleri vardır. Petek gözlere sahip olan sinek, bir görüntüyü farklı açılardan görür. Örneğin sinek bir bitkiye baktığında bitkinin tüm görüntüsü, sineğin sahip olduğu 8000 birbirinden farklı mercekte ayrı ayrı belirir. Bu merceklerde oluşan görüntüler sineğin beynine ulaşdığında, bir puzzle oyunundaki parçaların birleşmesi gibi birleşirler. Bu binlerce ayrı parçanın birleşmesi sonucunda ise sinek için anlamlı bir bitki görüntüsü oluşmuş olur. Sinek işte diyerek küçümsediğimiz bu canlılar yer çekimi kanuna meydan okurlar. Sineklerin bedenleri hacimlerine oranla bakarsak pek de ağır sayılmazlar. Bu durumda onları yere çeken güç çok etkili olamaz.Yer çekimi güçüne karşı gelme güçü, aslında ayaklarında bulunan kıllarının ucunda bulunan vantuzlar sayesindedir . Bu vantuzlar ayrıca yapıştırıcı, yağlı bir madde salgılarlar ve sinekler ayaklarında bulunan, vantuz ve salgıları sayesinde her türlü yüzeyde tutunabilir.

Sinekler doğanın temizlik robotlarıdır, het türlü atık, leş ve iğrenç şeyi yerler. Sonuçta birilerinin bu pis şeyleri yemesi gerekiyor değil mi? İşte bu işi yapanlardan biri de sineklerdir. Bu yüzden sinek öldüreceği ile bir sineğin üzerine vururken bir kez daha düşünelim. Onları kibarca kapı dışarı etmek sanırım daha uygun olur.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.