iyimi boyle bilgi sitesi

Telefondan Yasaklı Sitelere Giriş İçin Ne Yapmalıyız

Bilim ve Teknoloji 30 Ocak 2016
Telefondan Yasaklı Sitelere Giriş İçin Ne Yapmalıyız

İnternet ortamında özgürce gezmek istiyorsanız, telefonunuzun DNS ayarlarını değiştirmeniz gerekiyor. Bazı programlar kullanabilirsiniz. Ama bu programlar cep telefonunuza zarar verebilir. Bu nedenle öncelikle program kullanmadan yapabileceğimiz çözüm yollarını denemeliyiz.

Cep telefonundan yasaklı sitelere program kullanmadan girmek için neler yapabiliriz?

Wifi üzerinden bağlanacaklar için oldukça kullanışlı ve basit bir yöntemden bahsetmek istiyoruz. Üstelik bu yöntemde DNS değiştirmek için telefonunuzun veya tabletinizin root edilmiş olması gerekmiyor. Ama baştan söyleyelim bu yöntem mobil internet bağlantısında işe yaramayabilir. Üzülmeyin bunun içinde bazı güvenilir programlar var, onları kullanabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse; Set DNS gibi bir uygulamalar mobil internet girişlerinde de yasaklı sitelere girişinizi sağlar.

Wifi üzerinden bağlanan için yöntemin uygulanışı
İnternet ortamına wifi ile bağlandığınızda, DNS ayarlarınızı değiştirerek yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları birebir uygulamanız yeterli olacaktır.

1- Telefonunuzun ayarlar kısmına girin. Sonrasında kablosuz seçeneğine dokunduğunuzda bağlı olduğunuz ağlar görünecektir. Bağlı olduğunuz ağın üzerine parmağınızı basılı tutun. Karşınıza “Ağı değiştir” seçeneğini çıkacaktır. Bu seçeneğe dokunun.

2- Bu seçeneğe dokunduğunuzda karşınıza gelen ekranda “gelişmiş seçenekler” çıkacaktır. Bu seçeneğini işaretleyin. (Aşağıdaki verdiğimiz resimli anlatımdan da görebilirsiniz).

3- Gelişmiş seçenekler kısmına dokunduğunuzda karşınıza IP Ayarları çıkacaktır. IP ayarları, DHCP olarak seçilidir. Bunu Statik yapın ve hemen aşağıdaki DNS 1 ve DNS 2 değerlerini sırasıyla Google’ın DNS adresleri olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 değerleri ile değiştirin ve Kaydet’e basın.

4- İnternet bağlantınızı kapatın ve tekrar açın. İşte özgürlük başlıyor.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.