iyimi boyle bilgi sitesi

Evde Diş Taşı Doğal Yollarla Nasıl Temizlenir

Sağlık 10 Temmuz 2017
Evde Diş Taşı Doğal Yollarla Nasıl Temizlenir

Bakteri plağının dişler üzerinde sertleşmesi ile oluşan birikintiye diş taşı (tartar) adı verilir. Herkesin diş taşı oluşumuna yatkınlığı birbirinden farklıdır. Diş taşı oluşumu yaşlandıkça hızlanır. Ağız ve diş temizliği için gerekli önemi göstermediğimiz zaman diş taşı oluşumuna davetiye çıkartırız. Diş taşı ve cürükler tedavi edilmezse, diş eti çekilmesine sebep olabilir. Diş taşı, diş üzerindeki sarı ya da kahverengi görüntüsüyle kolayca anlaşılır. Evde yapacağınız bir kaç yöntemle diş taşlarınızın temizlenmesine yardımcı olabilirsiniz.

Evde Doğal Yöntemlerle Diş Taşı (Tartar) Nasıl Temizlenir

1- Ceviz kabuğu yöntemi

-40 gram ceviz kabuğu
-1 su bardağı su

Ceviz kabuklarını suyun içine atın ve 20 dakika boyunca kaynatın, suyunuz kaynamaya başladıktan sonra altını kapatın ve 10 dakika bu şekilde soğumaya bırakın. Daha sonra diş fırçamızı bu suya batırıp dişlerinizi çok sert olmadan fırçalayın.

Kanayan diş etleri için de oldukça faydalı olan bu karışım, diş eti iltihapları içinde oldukça yararlıdır. Bu yöntemi günde 3 kere uygulayabilirsiniz.

2- Karbonat yöntemi: Evde diş taşı temizliği için uygulanacak diğer yöntemlerden biri de diş fırçasına karbonat eklemek ve bir dakika boyunca fırçayı dile ve damağa değdirmeden dişleri fırçalamaktır. Karbonat diş taşlarını temizlemekte ve beyazlatmak için oldukça etkilidir. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise, dişlerinizi fırçalarken yumuşak hareketlerle nazikçe fırçalamaktır.

3- Elma sirkesi ile gargara: Bakteri öldürücü özelliği ile diş taşı tedavilerinde kullanılmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise aşırıya kaçmamaktır. Günde 1 kere yeterlidir. Sürekli elma sirkesi ile gargara yapmak ağız içindeki faydalı bakterilere de zarar verecektir.

4- Sağlıklı beslenme: Diş sağlığınız için şekerli yiyeceklerden uzak durun. Sağlıksız gıdalar ve asitli içecekler dişlerinize zarar verir.

5- Dişlerinizi düzenli fırçalayın. Diş sağlığınız için dişlerinizi günde en az 1 kere fırçalayın.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.