iyimi boyle bilgi sitesi

Doğal Sivrisinek Kovucu Saksı Bitkileri

İlginç Bilgiler 20 Ağustos 2015
Doğal Sivrisinek Kovucu Saksı Bitkileri

Yaz aylarının kabusu sivrisinekler hepimizin canını sıkar. Özellikle çocuklarımızı afiyetle ısırırlar. Bu gözü dönmüş kan emicilerinden kurtulmak için böcek ilaçları kullanırız ama bu ilaçlar onlara zarar verdiğinden çok bizlere zarar verir. Peki bizi ısırsınlar mı? Hayır teslim olmak yok her şeyin çözümü doğada var. Aslında sivrisineklerin suçu yok, onların yaradılışı bu kan emerler. Yok arkadaş ben kanımı emdirmem diyorsanız sizler için hazırladığımız doğal sivrisinek kovucu yöntemlere bir göz atabilirsiniz.

idris otu1- İdris Otu: Sivrisineklerin sevmediği güçlü bir kokuya sahiptir. Sivrisinekler bu bitkinin kokusunu hiç sevmezler ve onun bulunduğu ortama gelmezler. Bu özelliği sebebiyle idris otunun yağı böcek ilacı sanayisinde de kullanılmaktadır. Peygamber efendimiz Hz.Muhammed, Medine de bulundukları yerin çevresindeki idris otlarının sivrisinekleri kovduğu için yolunmasını yasaklamıştır. Ayrıca bu özelliğinden faydalanılarak bataklıkların kurutulma yollarını insanlara öğretmiştir. Kolay bakımı ve güçlü yapısından dolayı evinizde uygun bir saksıda bu bitkiyi yetiştirebilirsiniz. Bahçenizde yetiştirebilirsiniz.

biberiye2- Biberiye: Yenilebilen bir bitkidir. Çalı görünümlü ve mor çiçekli olan bitki, Akdeniz bölgesinde oldukça fazla yetişmektedir. Her zaman yeşil kalabilen bir bitkidir. Zayıflama diyetlerinde ismini bolca görürüz. Oldukça faydalı bir bitki olan biberiye aynı zamanda kokusu sebebiyle sivrisinek kovucudur. Biberiye insanların zayıflamasında ne kadar etkilidir pek bilmiyorum ama sivrisineklerin zayıflamasında çok etkili olduğu kesindir. Bu faydalı bitkiyi yaz aylarında sivrisinekten kurtulmak için, kış aylarında ise hastalıklardan korunmak için kullanabilirsiniz. Etleri marine etmek için de faydalanılan bitki, aromasıyla ete ayrı bir lezzet verecektir. Kurutulmuş olanların yerine, taze olanları tüketmek daha fazla faydalıdır. Biberiye çay olarak hazırlanıp içilebilir.

dogal sivrisinek kovucu yalanci melisa bitkisi3- Yalancı Melisa Otu: Limon otu (Aloysia triphylla) olarak da bilinen bu bitki aynı zamanda sivrisinek otu olarak da bilinir. Çok güçlü bir narenciye kokusuna sahiptir. Sivrisinekler narenciye kokusundan nefret ederler. Asya kıtasında yemeklerde bol miktarda kullanılan melisa otunun mide ağrılarına da iyi geldiği biliniyor. Ülkemizde pek bilinmeyen melisa otunu evinizde saksıda yetiştirebilirsiniz.

 

4- Kedi Nanesi: Adeta sivrisinek ilacı gibidir. Bu bitkiyi gören sivrisinek o bölgeden hızla uzaklaşır. Hatta arkadaşlarına söyler bir daha semtinize uğramazlar. Saksıda yetiştirilmesi kolay bir bitki olduğu için rahatlıkla evinizde yetiştirebilirsiniz. Kedi nanesi şifalı bir bitkidir. Kedi nanesinin yaprak ve çiçekleri yaz başı ya da sonbaharın başlarında toplanır. Gölgelik bir yerde özenle kurutulur. Kurutulmuş kedi nanesininden 2 tatlı kaşığı alınıp 1 bardak sıcak suda 10-15 dakika süreyle demlendirilip içilebilir.

Kedi Nanesinin Faydaları: Sindirim sistemine katkıda bulunur. Hazmı kolaylaştırır. Karın ağrılarına iyi gelir. İdrar söktürücü özelliği vardır. Bağırsak solucanlarını düşürür. Sinirleri yatıştırır.

 

dogal sivrisinek kovucular5- Fesleğen, Lavanta, Rezene ve Nane: Rezene, lavanta ve nane güçlü sivrisinek kovucudur. Sadece sivrisinek değil böcekleri de itina ile kovar. Örneğin lavanta bitkisi keneler için iyi bir kovucudur. Nane esansiyel yağı evde etkili bir böcek savardır. Yağı pamuklara damlatıp kapı ve pencerelerde bulundurursanız fareler, örümcekler, sivrisinekler uzak duracaktır. Birkaç günde bir bu pamukları yenileyin. Güzel kokulu bu bitkiler aynı zamanda evinize ferah bir koku verecektir. Bu bitkileri evinizde veya bahçenizde yetiştirebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.