iyimi boyle bilgi sitesi

Sosyal Medyada Sık Kullanılan Terimler

Bilim ve Teknoloji 23 Ağustos 2019
Sosyal Medyada Sık Kullanılan Terimler

Sosyal medyanın yükseliş hızına birçoğumuz yetişemiyoruz. Her gün büyüyen ve gelişen sosyal medyada birçok kelimeler de hayatımıza giriyor. Hayatımıza giren bu kelimeleri bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.

Sosyal Medyada Sık Kullanılan Kelimeler

DM nedir: Direkt mesaj kelimesinin kısaltması olan bu kelime İnstagram da çok kullanılan bir terimdir. Sizi takip eden kişilere direk mesaj atabilme olanağına sahipsiniz. Dm den yürü cümlesini de çok duyarsınız. Sizi takip edenlere direk mesajlar yollamaktır. Bazı arkadaşlar karşı cinse bu şekilde etkili mesajlar atıyor :)

STALKLAMAK Nedir: Gözetleme ve farkında olmadan yapılan bir eylemdir. Kullanıcıların paylaşımlarını inceleme anlamını da taşımaktadır.

LİKE Nedir: İngilizce beğenmek anlamındaki bu kelime de en çok kullanılan terimlerden biridir. Paylaşılan fotoğrafların beğenilmesi anlamını taşımaktadır. Bununla beraber Like’lamak da hayatımıza girmiştir.

DİSLİKE Nedir: Beğenmemek demektir.

TWEET Nedir: En çok kullanılan platformlardan bir tanesi olan twitter dan hayatımıza girmiştir. Düşüncelerinizi, fikirlerinizi, görüşlerinizi twitter sosyal paylaşım sitesinden paylaşmaktır.

FOLLOW Nedir: İngilizce olan kelime takip demektir.

DÜRT nedir: Facebook’da kullanılan küçük bir terimdir. İnsanların dikkatini çekmek amacıyla kullanıcıya ”Şu kişi seni dürttü” şeklinde bildirim gitmektedir. Artık pek ilgi çekmiyor.

SHARE Nedir: Paylaşmak demektir.

HASHTAG nedir: Birçok sosyal medyada olmazsa olmazdır. Bu terim ”#” belirtilen sembol dahilinde kullanılan bir terimdir. Paylaşım yaptığınız konunun başına koyduğunuzda birçok kullanıcıya ulaşması bakımından kayda değer bir terimdir. Bu sayede paylaşımlarınızı ilgili konuda binlerce kişiye ulaştırmış olursunuz.

ZAMAN TÜNELİ nedir: Arkadaşlarınız ve takip ettiğiniz kişilerin anlık olarak ne paylaştığınızı görmenizi sağlayan bir paylaşım bandıdır.

TBT nedir: Yabancı bir cümlenin kısa yoluyla oluşmaktadır. Açılımı Throw Back Thursday’dir. Türkçesi Perşembe gününden bir kesit anlamını taşımaktadır. Daha çok geçmiş fotoğraflar için kullanılan bu etiket TB şeklinde de kullanılmaktadır. Yani önceden çekilmiş görüntü ya da videolarınızı şimdi paylaştığınızda bu olay TBT dir. Mesela tatildeyken çekindiğiniz fotoğrafları, tatil bittikten sonra paylaştığınızda bu TBT oluyor.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.