iyimi boyle bilgi sitesi

Civcivler Ne Yer ve Civciv Yemi Nasıl Olmalıdır

Güncel Bilgiler 16 Mart 2019
Civcivler Ne Yer ve Civciv Yemi Nasıl Olmalıdır

Civcivler yeni yumurtadan çıktığında yiyecekleri tek şey, civciv yemidir. Civciv beslenmesi kuluçkadan çıkma sürelerine göre farklılık gösterir. 3-18 günlük civcivler öğütülmüş tahıl tanecikleri, yumurta kabuğu gibi besinlerle beslenebilir ancak bu besinlerin bir sıvı bir bulamaç formunda olması gerekir. Bu civcivin vücut ısının dengelenmesi için oldukça önemlidir.

Civciv yumurtadan çıktıktan 15 gün sonra artık karınca, küçük solucanlar gibi canlıları da afiyetle yemeye başlarlar. Civcivlerin 18. günden sonra gaga ve kursak yapısı gelişir. Gaga ve kursak yapısı geliştiği için civciviniz yumurtadan çıktıktan 20 gün sonra taneli yemleri de yavaş yavaş yemeye başlarlar. Bu buğday, mısır ya da arpa olabilir. Ayrıca özel üretilmiş taneli civciv yemleri de kullanabilirsiniz.

Civcivler 3 haftalık olduğunda onları bahçeye çıkarın ama hava güneşli olsun. Çünkü civcivler soğuktan hiç ama hiç hoşlanmazlar. Bahçede buldukları karınca, küçük böcek ve solucanlar oldukça besleyici olur ve civcivler bu canlılara bayılırlar. Onlara küçük sineklerde verebilirsiniz.

Civcivler yem yemeden bir süre daha dayanabilirler ama susuzluğa asla dayanamazlar. Su civcivler için hayati öneme sahiptir. Mutlaka civcivlerinizin düzenli olarak temiz su içmesini sağlamanız gerekmektedir.

Civcivleri soğuğa karşı mutlaka koruyun. Civcivlerin bulunduğu ortama sıcak su şişeleri koyabilirsiniz ama civcivleri yakacak kadar da sıcak olmasın. Olmazsa bir kumaş ile kavanozu sarın ve civcivlerin direk sıcakla temasını engelleyin.

Not: Evde civciv besleme ile ilgili bilgi için, “Evde Kutuda Civciv Besleme” linkini inceleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.