iyimi boyle bilgi sitesi

2013 ve 2018 Yılları Arasında En İyi ve En Çok Okunan 10 Kitap

Güncel Bilgiler 6 Nisan 2018
2013 ve 2018 Yılları Arasında En İyi ve En Çok Okunan 10 Kitap

Okuması zevkli, konusu sürükleyici ve en çok okunan kitapları sizler için derledik. Türkiye’de okunan bu güzel kitaplardan ilk 10 tanesini sizlerle paylaşıyoruz.

1- Küçük Prens – Antoine de Saint-Exupery (112 Sayfa): İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir. Gerçeğin mayası gözle görülmez.
2- Kürk Mantolu Madonna – Sabahattin Ali (164 Sayfa): Madonna ismi, Orta-Çağ İtalyancasında “ma donna” öbeğinden gelmektedir. “Ma donna”, kısaca “leydim” anlamına gelir ve Hz. Meryem’in sıfatlarından biridir.
3- İtiraflarım – Lev Nikolayeviç Tolstoy (96 Sayfa): Hayatı anlamlandırmaya çalışan bu otobiyografik eser hem savaşa hem barışa tanık olmuş, zengin, sevilen ve mutlu bir adamı depresyona sokan derin bir arayışın meyvesi.
4-Eylülün Gölgesinde Bir Yazdı – Ferit Edgü(110 sayfa): Eylülün Gölgesinde Bir Yazdı, yalnızlığın romanı, dostluk özleminin, iyi insan özleminin romanı. Ferit Edgü, Çakır’ı anlatırken, su yolunda kırılan testileri anlatırken, hepimizin yalnızlığını, hepimizin dostluk özlemini dile getiriyor.
5- Fırtına – William Shakespeare (136 sayfa): William Shakespeare (1564-1616): Oyunları ve şiirlerinde insanlık durumlarını dile getiriş gücüyle yaklaşık 400 yıldır bütün dünya okur ve seyircilerini etkilemeyi sürdüren efsanevi yazar. 1611 yılında yazıldığı tahmin edilen ve Shakespeare’in tek başına yazdığı son oyun olduğu düşünülen Fırtına, yazarın son dönemine ait dört romanstan (Pericles, Cymbeline, Kış Masalı, Fırtına) biridir.
6- Ölümsüz Aile – Natalie Babbitt (108 sayfa): Ölümsüz Aile geçtiğimiz yirmi yıl içinde milyonlarca çocuğa ulaştı; birçok dile çevrildi, hem Amerika’da hem de Avrupa’da okullarda okutuldu. Çocuk edebiyatının bu unutulmaz klasiği, nihayet Türk çocuklarının beğenisine sunuluyor.
7- Kayıtsızlık Şenliği – Milan Kundera (112 sayfa): Bir yandan en ciddi meselelere ışık tutup diğer yandan tek bir kesin yargıda bulunmamak, bir yandan çağdaş dünyanın gerçekliğiyle büyülenip diğer yandan tüm bu gerçeklikten kaçmak ancak Kundera gibi usta bir yazarın kalemiyle mümkün oluyor. Yapıtının tümünün şaşırtıcı bir özeti gibi de okunabilecek bu kısa roman XXI. yüzyılın klasikleri arasındaki yerini aldı bile.
8- Ukde – Akif Kurtuluş (124 sayfa): Ukde kısacık, büyük bir roman. Ermenileri, Türkleri, kadınları, katilleri, hainleri, eski defterleri deşeleyen kederli bir ses.
9- Kırmızı Pazartesi – Gabriel Garcia Marquez (111 sayfa): Hem Kolombiya’da, hem de yayımlandığı dünyanın dört bir yanındaki pek çok ülkede sarsıcı etkileri olmuş bir roman.
10- Yabancı – Albert Camus (119 sayfa): Yabancı, büyüleyici gücünü, içinde barındırdığı trajedi duygusuna borçlu: Bir türlü ele geçirilemeyen anlamın sürekli aranması, bilinç ile toplumsal dünya arasındaki çatışma.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.