iyimi boyle bilgi sitesi

Kanser Düşmanı Melatonin Hormonu Nedir

Sağlık 10 Haziran 2018
Kanser Düşmanı Melatonin Hormonu Nedir

Melatonin hormonu epifiz bezinin pineolasit adı verilen hücrelerinden salgılanır. Biyoritmi belirler. Melatonin hormonu insan vücudunda gece (22:00 – 06:00) arasında ışıksız ortamda salgılanan bir hormondur. Bu hormon sadece uyku halinde salgılanır. Melatonin hormonunun salgılanması için en önemli zorunluluk ise ortamın karanlık olmasıdır. Melatonin hormonu ışığa karşı çok duyarlı bir hormondur. Sadece ışığa değil aynı zamanda elektromanyetik dalgalara karşıda tepkilidir. Bu yüzden yatak odasında ışık olmaması lazım ve yatarken başucunuzda telefon ve bilgisayar gibi elektronik aletlerin olmaması lazım.

Melatonin Hormonun Görevi

Melatonin hormonu vücuttaki tüm zehirli ve zararlı maddelerin dışarı atılımını sağlıyor. Özellikle kansere neden olabilecek oksidanları temizliyor. Yaşlanmayı yavaşlatıyor. Melatonin hormonunun yapmış olduğu temizlik sonuçlarını sabah idrarınızda görebilirsiniz. İdrardaki koyu renk, toksinlerdir.

Melatonin Hormonu Hangi Durumlarda Az Salgılanır

Gece çalışanlar veya gece yaşamı olanlarda melatonin hormonu az salgılanır. Gece uyumayanlar ile ışıkta uyumaya alışkın olanlarda bu saatlerde melatonin hormonu üretimi olmaz. Gece bozulan biolojik ritm sonucunda bütün vücuda yayılan bir huzursuzluk hakim olur. Dışarı atılamayan toksinler genellikle beyine doğru harekete geçerler. Depresyon başta olmak üzere nöro ve psiko rahatsızlıkların kaynağı melatonin hormonunun çalışmamasıdır. Melatonin hormonunun çalışması için uyku saatimizi normal süre içinde düzenlemeliyiz.
Uykusuzluk nedenlerini ortadan kaldırmalıyız ve karanlık ortamda uyumalıyız.

Körler Hiç Kanser Olmaz

Körler hep karanlık ortamda olduğu için melatonin hormonu yüksek seviyedir. Melatonin hormonu kansere karşı en etkili silahtır. Bu yüzden körler kanser hastalığına kolay kolay yakalanmazlar.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.