iyimi boyle bilgi sitesi

2017 Yılının En Büyük 10 Bilimsel Buluşu

Güncel Bilgiler 31 Aralık 2017
2017 Yılının En Büyük 10 Bilimsel Buluşu

2017’de pek çok alanda gelişmeler gerçekleşmiş olması ile birlikte bunlardan en önemlileri hiç şüphesiz bilim alanında olmuştur. Gelin 2017’nin en büyük 10 buluşuna birlikte gözatalım.

1- Gökbilimciler, iki yıldız çarpıştığında oluşan yerçekimi dalgalarını tespit ettiler. İlk kez Nöron yıldızının 130 milyon ışık yılı uzaklıkta çarpıştığını gözlemlediler.

2 Bilim insanları Güneş sistemimizin ötesinde hayatın var olabileceği bir gezegen buldu. Gökadamızın meskeninde, sakin bir kırmızı yıldızın yörüngesinde dolanan dış gezegen, şu ana kadar uzaylıların varlığı hakkındaki en iyi umudumuz.

3- ABD’deki bilim insanları, insan vücudundaki genleri düzenlediler. Gen düzenlemesi, genetik hastalıkları ortadan kaldırmamıza ve belki de süper insanlardan oluşan yeni bir sınıf oluşturmamıza izin verebilir.

4- Laboratuvar ortamında insan dokusu ve hatta organların üretilmesinde büyük gelişme sağlandı. Bu buluşlar, sinir hasarını tamir etmemize ve tüm organları ve uzuvları üretmemize izin verebilir.

5 Bilim insanları yapay bir rahimde kuzu büyüttüler. Bu taklit rahim, erken doğan bebek ölüm ve hastalık oranlarını düşürebilir.

6 Deep mind (Derin Düşünce)’deki araştırmacılar yapay zekaya karmaşık ortamlarda dolaşmayı öğretti. Bu, bize saçma gelebilir ancak kendi kendini yöneten robotlar üretmede atılan önemli bir adımdır.

7 Araştırmacılar ince havadan su çeken bir cihaz ürettiler. Buluş, Afrika’nın birçok yerinde olduğu gibi temiz suya erişimi az olan yerlere de yardımcı olacaktır.

8 Harward fizikçileri sıvı hidrojeni metale dönüştürdüler. Metalik hidrojenin direnci yoktur. Böylece yüksek hızlı tren yapmamızı ve roketleri geliştirmemizi sağlayabilir.

9 SpaceX, uzay yolculuğunu daha ucuz hale getiren geri dönüşümlü yeniden bir roket fırlattı. Falcon 9 roket motorunun tekrar kullanılması, fırlatma başına 18 milyon dolardan fazla tasarruf sağlayabilir.

10 Fizikçiler tamamen yeni bir madde şekli olan zaman kristallerini ürettiler. Kristaller o kadar eşsiz ve egzotik ki bilim insanları bile tam potansiyellerini henüz anlayamadılar.

Yorumlar

Yazıya 2. yorum yapılmış.

Gs kızı melisiniz 31 Aralık 2017

Bence türklerin bir gezegen bulmasıda müthiş bir olaydı

KatrinaHritik 31 Aralık 2017

HAPPY New Year